Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nastavak suđenja napadačima na Vazuru

Foto: sxc.hu

Nastavak suđenja napadačima na Vazuru

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu sutra bi trebalo da se nastavi suđenje Veljku Belivuku i Darku Ristiću povodom optužbi da su pretili direktoru FK Partizan Milošu Vazuri 28. aprila ispred prostorija kluba.

Srbija
Izvor: Tanjug

Belivuk i Ristić su na početku suđenja ustvrdili da su imali nameru da napadnu direktora FK Partizan, potvrdivši da su pripadnika njegovog obezbeđenja izudarali zbog teške psovke.

Optužnim predlogom tužilaštva Belivuk se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Za nasilničko ponašanje predviđena je kazna do tri godine zatvora, dok je za tešku povredu zaprećena kazna od šest meseci do pet godina.

Ristić se nalazi u kućnom pritvoru, dok se Belivuk brani sa slobode.

Policija je nekoliko dana nakon ove tuče, identifikovala napadače preko video snimaka sa sigurnosnih kamera i potom ih uhapsila.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnažno osudio Belivuka na pet godina i 15 dana zatvora jer je 2007. godine, kao obezbeđenje beogradskog splava "Blejvoč" udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.