Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NASTAVLJENA AKCIJA "ARES": Policija uhapsila preko 250 osoba

Hapšenje/ Foto: pirotskevesti.rs

NASTAVLJENA AKCIJA "ARES": Policija uhapsila preko 250 osoba

Pripadnici MUP-a su u nastavku akcije "Ares" uhapsili 251 osobu, dok su protiv 367 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Srbija
Izvor: Tanjug

Pripadnici MUP-a su u prethodnih pet dana nastavili sa aktivnostima na suzbijanju opšteg kriminaliteta na teritoriji čitave Srbije, saopštio je MUP.

"Danonoćnim radom policija je sklonila sa ulica značajnu količinu oružja. U ovoj akciji oduzeto je 66 puška, od čega dve automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije", rekao je Nebojša Stefanović.

Ministar Stefanović je istakao da je na teritoriji opštine Zaječar pronađena i kompletna ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije.

"Policija je i u prethodnom periodu intenzivno radila na hapšenju narko-dilera, koji su i u ovoj akciji imali u svom posedu više od 27 kilograma narkotika svih vrsta. Njihovim hapšenjem narkotici su sklonjeni sa ulica, a naša deca su spasena", rekao je ministar.

Mađu uhapšenima su i šest policijskih službenika Policijske stanice Novi Beograd. Oni se sumnjiče da su oštetili državni budžet za više od 460.000 dinara, jer su vlasnicima omogućavali registracije vozila iako nisu uplatili sve propisane takse za registraciju.

Kako je Tanjugu rečeno u Trećem osnovnom tužilaštvu, svima je određeno zadržavanje do 48 sati, a sutra će biti saslušani u tom tužilaštvu.

Sumnjiče se da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja jer su primali zahteve za registraciju i postupali po njima iako su priložene takse bile manje od propisanih.