Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NAZIRE SE DOGOVOR SRBIJE I KINE o vojno-ekonomskoj saradnji!

Predstavnici Ministarstva odbrane sa kinseskom delegacijom/ Foto: kurir.rs

NAZIRE SE DOGOVOR SRBIJE I KINE o vojno-ekonomskoj saradnji!

Tokom posete našoj zemlji, privredna delegacija iz Kine obišla je Vojnotehnički institut i preduzeća odbrambene industrije Srbije

Srbija
Autor: NB

Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je delegaciju kineske komapnije CPMIEC, koju je predvodila potpredsednik kompanije Teng Čunhui (Mrs. Teng Chunhui) i tom prilikom su razgovarali o daljem unapređenju i konkretizaciji saradnje, pre svega vojno-ekonomske i naučno-tehničke.

"Srbija i Kina imaju potpisan Sporazum o saradnji u oblasti odbrane i Sporazum o saradnji odbrambenih industrija, što je osnova za dalji razvoj prijateljskih odnosa dve zemlje", istakao je ministar Đorđević na sastanku.

Sagovornici su se složili da su dve zemlje opredeljene za nastavak i intenziviranje vojno-ekonomske i vojno-tehničke saradnje. Ove oblasti čine značajan segment rastuće privredne saradnje Srbije i Kine, rekao je Đorđević, a nedavna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji dala je snažan impuls daljem intenziviranju saradnje.

Tokom posete našoj zemlji, privredna delegacija iz Kine obišla je Vojnotehnički institut i preduzeća odbrambene industrije Srbije i upoznala se sa istraživačkim i razvojnim kapacitetima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.