Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Ne da(vi)mo Beograd" za ponedeljak najavljuje uručivanje otkaza u Skupštini Beograda

Protest u organizaciji inicijative "Ne da(vi)mo Beograd"/ Foto: facebook.com

"Ne da(vi)mo Beograd" za ponedeljak najavljuje uručivanje otkaza u Skupštini Beograda

Ta inicijativa, koja je u pet namaha okupila nekoliko desetina hiljada građana na ulicama glavnog grada, najavljuje da će od ponedeljka početi sa novim vidom pritisaka na gradske čelnike.

Srbija
Autor: NB

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" na svojoj fejsbuk stranici najavljuje da će u ponedeljak uručiti otkaze, prema njihovim rečima, odgovornim za fantomska rušenja u Savamali u izbornoj noći.

"Ako ih u ponedeljak ne nađemo na zasedanju Skupštine grada, tražićemo ih dalje. Nedopustivo je da mesec i po dana nakon što je vrh gradske vlasti označen kao odgovoran za ovaj zločin, niko nije smenjen i niko nije odgovarao. Nedopustivo je da javne fukncije vrše oni koji su organizovali noćno rušenje zgrada i maltretiranje građana", stoji u saopštenju te inicijative.

Ta inicijativa, koja je u pet namaha okupila nekoliko desetina hiljada građana na ulicama glavnog grada, najavljuje da će od ponedeljka početi sa novim vidom pritisaka na gradske čelnike, kako bi, prema rečima članova inicijative, odgovorni za planiranje, organizovanje, sprovođenje i zataškavanje zločina u Savamali bili smenjeni i procesuirani.

"Na čelu Beograda kriminalci ne smeju ostati ni dana duže. Nećemo im dozvoliti da se zaboravi i da prođe. Vršićemo pritisak i zahtevati da snose odgovornost gde god da se pojave, gde god da vrše javnu funkciju. Nećemo im dozvoliti da se izvuku", zaključuju iz inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".