Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Ne slažu se ni oko čega, osim da RTS ne valja"

Logo

"Ne slažu se ni oko čega, osim da RTS ne valja"

Nije valjda da se u Srbiji oni koji ne mogu da se slože baš ni oko čega, slažu samo oko jedne stvari - da RTS ne valja, ocenio je za Politiku glavni i odgovorni urednik informativnog programa Radiotelevizije Srbije Nenad Stefanović.

Srbija
Izvor: N1

On je dodao da je poređenje javnog servisa sa onim iz doba Dragoljuba Milanovića "organizovanje zaborava".

Stefanović je napomenuo da je javni servis isti kao u doba Milanovića istinito koliko i tvrdnja da se dobro živelo sa deset nemačkih maraka.

Tačno je da smo danas preplavljeni medijima koji, kako je govorio (Aleksandar) Tijanić, stimulišu glupost i proizvode halucinacije, ali ti ne stanuju u Takovskoj 10, ukazao je Stefanović.

Stefanović je naveo da je RTS idealno stecište za sve one koji su u ovoj državi zbog nečeg nezadovoljni, od stare devizne štednje, do protesta zbog Savamale.

A u jednom tabloidu, Informeru, pojavio se uvodnik u kojem se poziva na "čišćenje žutog Javnog servisa". Ovih dana i premijer kaže da ne želi da gostuje na RTS, poručio je Stefanović.

Ne čudim se, naravno, što vlast i opozicija ili nezadovoljni građani imaju primedbe na rad javnog servisa. Oni koji ga plaćaju uvek imaju pravo da budu nezadvoljni. Ali, zanimljiva mi je i pomalo zbunjujuća ta raznovrsnost i raznolikost nezadovoljnih, ocenio je Stefanović.

Ona mi ukazuje da uz sve mane, a imamo ih mnogo, ocenio je on, možda ipak ne radimo baš tako loše.

Nije valjda da se u Srbiji oni koji ne mogu da se slože baš ni oko čega, slažu samo oko jedne stvari - da RTS ne valja. Samo da smo mi drugačiji, sve bi u Srbiji bilo bolje. Samo da smo mi drugačiji, oni bi došli na vlast, zaključio je Stefanović.