Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NE ŽIVIMO U OBLACIMA "Moramo da se BRANIMO"

Foto: sps.org.rs

NE ŽIVIMO U OBLACIMA "Moramo da se BRANIMO"

Dačić kazao da Srbija mora da štiti svoje interese.

Srbija
Autor: B92.net, Nova Borba

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da danas komentarišući izbegličku krizu da „ne živimo u svemiru i oblacima i da moramo braniti naše interese“.

Dačić je u Budimpešta izjavio da nije prmetio da su Mađari nezadovoljni ishodom referenduma o kvotama, koji nije uspeo, ali nakon su skoro svi glasali da se migranti ne prihvate.

Kako je kazao više je onih koji su glasali da se migranti ne prime, nego onih koji su podržali ulazak Mađarske u EU. Dačić je rekao i da nema jedinstvene politike unutar EU.

„Svako se ponaša shodno svojim interesima. Srbija se tu nalazi između dela EU kroz koji prolaze migranti i drugog koji zatvara granice. Moramo da vodimo računa o svojim interesima“, ističe ministar inostranih poslova.

Dačić je to rekao samo nekoliko sati nakon što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio da će Srbija zatvoriti granice, ako migranti ne budu imali gde da odu.

„Ne možemo da prihvatimo da podnesemo najveći teret krize, da svi stignu do Srbije i da ne mogu da uđu u Mađarsku ili Hrvatsku. Potrebna je koordinacija sa zemljama iznad nas, sa Mađarskom, Hrvatskom, Slovenijom i Austrijom", rekao je Dačić