Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NE ZNA O ČEMU GOVORI: Knežević "utrostručio" broj zaposlenih preko subvencija strancima!

Goran Knežević/ Foto: Tanjug, S. Radovanović

NE ZNA O ČEMU GOVORI: Knežević "utrostručio" broj zaposlenih preko subvencija strancima!

Nakon iznetog podatka, samo dva dana kasnije značajno umanjio broj zaposlenih na taj način, ali ponovo pogrešio.

Srbija
Izvor: Istinomer

Novi ministar privrede Goran Knežević gostujući na televiziji N1 izjavio je da je samo u prošloj godini zaposleno 37.000 radnika uz pomoć subvenicja koje su date stranim investitorima, od strane sada bivše Vlade.

”Mi smo u toku prošle godine doveli strane investitore, vrednost tih investija je oko 1,8 milijardi evra. Oni su otvorili negde oko 37 000 radnih mesta, samo u toku prošle godine”, rekao je tada Knežević.

Samo dva dana potom, Knežević je taj broj umanjio, istakavši da je uz pomoć državnih subvencija posao dobilo oko 19.000 radnika. To je direktno povezao sa ugovorima o dodeli podsticaja koje je potpisivala, sada već prošla, vlada Aleksandra Vučića.

Portal "Istinomer" naveo je rezultate njihohovog istraživanja prema kojem se vidi da je od 2014. do sada, potpisano 29 ugovora o dodeli podsticajnih sredstava sa stranim investitorima. Upravo iz tih analiza ugovora vidi se da su se strane kompanije obavezale da u periodu od tri do pet godina zaposle 20.767 radnika. Dakle, onoliko koliko je Knežević rekao da je već zaposleno samo u prošloj godini.

Drugim rečima, od početka 2014. godine posao dobilo 11.052 radnika, a ne 19 hiljada koliko je rekao ministar Knežević, ističu u "Istinomeru".