Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NEMA DALJE! Rijaliti ušao u Skupštinu: POSLANICI KOMENTARIŠU PEĐU D BOJA I OSTALE ZVEZDE RIJALITIJA!

Ilustracija: Nova borba

NEMA DALJE! Rijaliti ušao u Skupštinu: POSLANICI KOMENTARIŠU PEĐU D BOJA I OSTALE ZVEZDE RIJALITIJA!

Umesto da se raspravlja o stanju u medijima, rijaliti zvezde tema rasprave Narodne Skupštine.

Srbija
Autor: Nova borba

Čitav dan traje skupštinska rasprava u vezi sa stanjem medijske scene. Kuriozitet je da se već nekoliko sata vodi "mali rat" između poslanika opozicije i vladajuće većine u parlamentu oko rijaliti programa.

Prvo su posalnici Demokratske stranke optužili kolege iz vladajućih stranaka da namerno forsiraju emitovanje "rijaliti programa" na medijima sa nacionalnom pokrivenošću, ističući da je na televizijskoj stanici "Hepi" tokom 2016. godine više od 50 odsto emitovanog programa bilo emitovanje upravo rijalitija.

Narodna poslanica i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković uzvratila opozicionim kolegama rečima da je u periodu vladavine DS-a zaživeo rijaliti program na srpskim televizijama.

Rasprava je išlo toliko daleko da su u domu parlamenta Srbije prepričavani potezi Peđe d boja, Milića Vukašinovića, Jelene Karleuše i mnogih drugi učesnika rijalitija.

Takođe, trenutno se vodi i polemika oko toga ko je veći cenzor - Vlada po DS-om ili Vlada pod SNS-om.

Ništa ovde ne bi bilo čudno, da Skupština nema za cilj da na tekućem zasedanju izabere članove Regulatornog tela za elektornske medije (REM). Polemika traje već drugi dan, a poslanici vladajuće većine rekli su da će glasati za predložene članove tog tela.