Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NEMA SKUPŠTINSKE VEĆINE za izglasavanje Brnabićeve?

Ana Brnabić/ Foto: Tanjug

NEMA SKUPŠTINSKE VEĆINE za izglasavanje Brnabićeve?

Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u Parlamentu kada je reč o izglasavanju Ane Brnabić za premijera, piše „Blic“.

Srbija
Izvor: Blic/ Tanjug

U toku dana je održana i sednica beogradskog odbora SNS-a.

„Pred predsednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine“, rekao je za „Blic“ funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović.

On dodaje da sa sigurnošću može da kaže da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv tog predloga, da više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić.

Prema njegovim rečima, zbog cele situacije Vučić i SNS će se tokom nedelje baviti učvršćivanjem većine.

„Ako uspemo da obezbedimo većinu, možemo da očekujemo da sednica Skupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda“, rekao je Stefanović.

On ističe da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće menjati ni po koju cenu, „jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić, već i predsedniku Vučiću“.

Mandatar za sastav Vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da je najvažnije obezbediti stabilnu većinu u Skupštini koja će omogućiti dalji nastavak započetih reformi.

Brnabićeva je u izjavi dostavljenoj Tanjugu rekla da je za nju lično ovo još jedna potvrda da je za predsednika Aleksandra Vučića interes Srbije na prvom mestu i da je zbog građana on spreman da menja stvari u zemlji.

„Razgovaram sa predsednikom Srbije koji mi je poverio mandat za izbor Vlade. Najvažnije je da obezbedimo stabilnu većinu u Skupštini koja će omogućiti dalji nastavak započetih reformi. Za mene lično, ovo je još jedna potvrda da je za predsednika Aleksandra Vučića interes Srbije na prvom mestu i da je zbog građana on spreman da menja stvari u našoj zemlji. Važno je da Srbija dobije Vladu u zakonskom roku", navela je Brnabićeva u izjavi.

 


Kako :  
Sumnjam da je to istina. Bilo bi dobro da jeste ali ne verujem!

17.06.2017 20:28h    47     41