Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NEMAMO NI ZA DECU Kredite nude i za udžbenike

Ilustracija Foto: Pixabay.com

NEMAMO NI ZA DECU Kredite nude i za udžbenike

Banke zbog sve lošijeg finansijskog stanja građana nude kredite za kupovinu školskog pribora.

Srbija
Autor: NB

Građani nemaju novca ni za udžbenike, o čemu svedoči ponuda banaka koje otplatu kredita uzetih za školski pribor nude na 12 mesečnih rata. Najmanji iznos ovih kredite je 10.000 dinara.

Država pomaže priborom đake prvake, ali ne i ostale čiji pribor košta daleko više. Umesto da se novac uloži u budućnost zemlje, ogromne svote odlaze na budžete za reprezentaciju, persijske tepihe u kabinetima, skupa krečenja kancelarija i renoviranja toaleta.

Da narodu nikako „ne cvetaju ruže“ potvrđuje i zainteresovanost za ovo zadužvanje. Vest o kreditima brzo se proširila društvenim mrežama. Dok su neki komentarisali kako treba mnogo novca za opremanje đaka i da su knjige preskupe, kod drugih je izazvala čuđenje o stanju u kom se nalazimo, te se su mnogi zapitali da li ljudima stvarno treba kredit od 10.000 dinara.

Naša poznata glumica Ljiljana Blagojević, reagujući na vest o kreditima napisala je da će se uskoro školovati samo deca bogatih. Novi kompelti knjiga za đake inače mogu da koštaju i više od 10.000 dinara za više razrede, dok je minimalna plata u Srbiji svega 22.000 dinara.