Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NENAD POPOVIĆ mogući potpredsednik VLADE

Foto: Srpska narodna partija

NENAD POPOVIĆ mogući potpredsednik VLADE

Već od sredine septembra moglo bi da dođe do promena u Vladi Srbije i uvođenja novih članova i resora.

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Prema saznanjima Novosti, lider Srpske narodne partije Nenad Popović, koja je u koaliciji s naprednjacima, mogao bi da uđe u Nemanjinu kao novi potpredsednik.

On bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude zadužen za ekonomske odnose s Moskvom, odnosno da se bavi unapređivanjem privredne saradnje sa zemljama s kojima Srbija ima bescarinski režim, a među kojima prednjači Rusija. Spekulisalo se da bi Popović mogao da vodi Kancelariju za saradnju sa Moskvom, koja bi bila osnovana pri Vladi, ali je izvesnije da će on u Nemanjinu ući kao peti potpredsednik, pored Ivice Dačića, Zorane Mihajlović, Nebojše Stefanovića i Rasima Ljajića.

Jedan od noviteta u Vladi trebalo bi da bude i Ministarstvo za EU, sa Jadrankom Joksimović na čelu, koja je sada za evropske integracije zadužena kao ministar bez portfelja.

U planu je uspostavljanje još jedne kancelarije, za ekologiju, verovatno sa socijalistom Goranom Trivanom na čelu. Kao moguće kadrovsko rešenje pominje se i Goran Čabradi, lider Zelene stranke.