Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NENAJAVLЈENA PROVERA: Vojska Srbije proverava svoje snage

Foto. Ministarstvo odbrane

NENAJAVLЈENA PROVERA: Vojska Srbije proverava svoje snage

Po naređenju načelnika Generalštaba Vojske Srbije počela je provera operativnih sposobnosti dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Srbija
Izvor: Tanjug

U pitanju je delimična, vanredna i nenajavljena terenska provera koja će se realizovati do 27. juna na više lokacija u Srbiji.

Cilj provere je sagledavanje stepena osposobljenosti i unapređenje osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na moguće eventualne rizike i pretnje po bezbednost, navodi se u saopštenju.

U okviru tih aktivnosti biće realizovano rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava, izvršenje vazduhoplovne podrške, a proveravaće se i osposobljenost za intervenciju ka ugroženim objektima, odbranu od iznenadnog napada na objekat ili rejon razmeštaja jedinice.

U saopštenju je ukazano da je provera operativnih sposobnosti počela uzbunjivanjem dela jedinica Specijalne brigade, koje se nalaze na obuci u letnjim uslovima na Vlasinskom jezeru i intervencijom ka ugroženom objektu.

U nastavku je izvršena provera snaga za intervenciju ka ugroženim objektima na bazi "Jezerska Mahala", posednutom objektu "Gornji Vrtogoš", kao i na bazi "Jug" uz angažovanje snaga ojačanja sastavljenih od specijalnih timova koji su vazdušnim putem preveženi sa Vlasinskog jezera na bazu "Jug".