Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NIJE ZABORAVIO odakle dolazi: Evo šta je Nikola Jokić poklonio Somboru

Foto: sportske.net

NIJE ZABORAVIO odakle dolazi: Evo šta je Nikola Jokić poklonio Somboru

Pravi uzor mladim sportistima u Somboru i Srbiji.

Srbija
Izvor: Telegraf

Somborci obožavaju sugrađanina i NBA zvezdu Nikolu Jokića, imaju i zašto. Doneo je Srbiji veliku radost kao osvajač srebra sa Srbijom na Olimpijskim igrama, priređen mu je i veliki doček u rodnom gradu na kom je zaplakao, a sada je rešio da se oduži velikom donacijom.

Naime, Jokić je preko svoje Fondacije “Nikola Jokić i prijatelji” sportskim klubovima u Somboru donirao sportsku opremu vrednu 1.500.000 dinara, prenosi zvanični sajt opštine!

Uručenje donacije organizovano je pod okriljem gradonačelnice Dušanke Golubović koja se Nikoli Jokiću, njegvom bratu Strahinji, porodici i prijateljima zahvalila što pomažu.

Nikolin brat, Strahinja se zahvalio sportistima koji svakodnevno kroz sport i druge oblasti pokušavaju da ostvare svoje snove.

– Mi smo to kao porodica prepoznali i posmatrajući poslednjih godina samog Nikolu i njegov razvoj, videli smo kako se ovde razvijaju određene grupacije. Želimo da predstavimo svoj grad i da kroz neke buduće akcije usmerimo pažnju na Sombor. Veliki podstrek i motivaciju za ovo što želimo da radimo imamo u porodici Đoković, koja uvek i svuda predstavlja Srbiju. Mi smo pioniri u ovom pokušaju kojeg će biti mnogo više u budućnosti. I dalje ćemo zajedničkim snagama raditi dobre stvari za grad i Fondacija „Nikola Jokić i prijatelji“ isključivo će se baviti razvojem Sombora, ne samo u oblasti sporta, već i u drugim oblastima – kazao je Strahinja Jokić.

Gradonačelnici je uručen simboličan poklon, dres sa brojem 025, koji je pozivni broj za za Sombor i sa oznakom Fondacije. Sportska opremu dobili su klubovi: Bokserski klub „Sombor“, Kik boks klub „Kobra“,Brazilian jiu jicu club „Family Fight Team“ , Odbojkaški klub „Sombor“, Plivački vaterpolo klub „Polet“ , Košarkaški klub „So-KOŠ“ , Atletski klub „Maraton“ i Klub borilačkih sporotva „Extreme“.