Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NIKOLIĆ BESNI: "Jesu li migranti pali s neba"?

Foto: Tanjug

NIKOLIĆ BESNI: "Jesu li migranti pali s neba"?

Ako EU ne bude prihvatala migrante, Srbija će morati da im zatvori granicu.

Srbija
Izvor: Agencije

"Svako ko iza nas zatvara granicu, pravi opasnost da mi postajemo levak iz koga ne ističe voda i to znači da tog časa i mi moramo, bez obzira na sve, na uverenja i želju, da zatvorimo granicu za migrante, jer nisu ni želeli da budu ovde i žive ovde", izjavio je srpski predsednik Tomislav Nikolić u Palati Srbija.

On je ocenio da Srbija nema nikakvu obavezu da prima migrante, ako Evropska unija reši da vrati te ljude.

"Mi nemamo nikakvu obavezu, ako budu rešili da vrate milion ljudi u Srbiju. Nek preskaču Srbiju, nek preleću i neka voze ljude tamo odakle su ih pozvali da dodju, namamili da dodju, naterali da dodju", ističe Nikolić.

Prema njegovom sudu, ako se Unija dosad nije "nljutila" na susednu Mađarsku, nema razloga da se bilo ko ljuti na Srbiju zbog takvog odnosa prema migrantima.

Nikolić ističe da je naša zemlja u stalnom kontaktu sa čelnicima EU u vezi sa migrantskom krizom, te da Srbiji ne treba više od 6.000 mesta za prihvat migranata. On nije mogao da sakrije bes, pa je napomenuo da je neverovatno kako je Srbija prva zemlja koja registruje migrante na njihovom putu ka razvijenim zemljama evropskog zapada, "kao da su pali sa neba".