Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nikolić: Koga volim da slušam, a ko se DERE kad peva

Foto: tarzanija.com

Nikolić: Koga volim da slušam, a ko se DERE kad peva

Rok sa jakom gitarom i Lepa Lukić

Srbija
Izvor: Kurir

Predsedsednik Srbije Tomislav Nikolić analizirao je muzičku scenu Srbije, i tom prilikom je otkrio šta voli da sluša, čiji mu glas leži, koje su mu omiljene pesme, a koja je pevačica za njega idol naše zemlje.

– Još od mladosti slušam rok i bluz, i domaći i strani. Kad sam bio dečko, slušao sam Radio Luksemburg. Volim rok sa jakom gitarom, s odličnom ritam sekcijom – rekao je Nikolić.

Predsednik nije krio i da rado sluša narodnjake.

– Mnogo cenim Lepu Lukić i Šabana Šaulića. Miroslav Ilić je pevač koji je jedno vreme harao našom scenom, imao izvanredne pesme. Međutim, odavno ga ne slušam, previše viče kad peva, secka pesmu. Čini mi se da je mnogo drugačije pevao ranije, verovatno je to do glasovnih mogućnosti – kaže predsednik Srbije.

Na pitanje da li voli i moderne narodnjake poput Cece Ražnatović, kaže:

– Ceca je idol Srbije, šta mogu da kažem. Ali, više volim muške pesme. Kod Cece mi se ne sviđa što ženu uvek dovede u podređeni položaj – “udri me”, “ubij me”. To mi se ne sviđa jer mnogi pevači stavljaju ženu u podređeni položaj, kao da žena služi samo da bi ili bila maltretirana, ili ostavljena. Ali, Ceca ima božanstven glas. A, od današnjih pesama najviše volim onu od Topalka “Pukni zoro, il će srce pući” - otkrio je Tomislav Nikolić.