Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NIKOLIĆ "Milanović podseća na PAVELIĆA"

Foto: Tanjug/ screenshot

NIKOLIĆ "Milanović podseća na PAVELIĆA"

​Predsednik Srbije Tomislav Nikolić smatra da rečnik prvog čovek SDP-a i bivšeg premijera Hrvatske, Zorana Milanovića podseća na rečnik Atne Pavelića.

Srbija
Autor: NB

Nikolić je rekao da je to o Srbima mislio i lider NDH Ante Pavelić.

Predsednik Srbije ipak kaže da bez obzira na to, Srbija pruža ruku pomirenja.

"Bojim se da protok od više decenija uopšte nije uticao na mnoge ljude u Hrvatskoj. Mi nećemo zatvarati ni granicu, niti svoje odnose sa Hrvatskom. I dalje pružamo ruku pomirenja. Ponavljam, od Hrvatske zavisi hoćemo li imati dobre odnose ili ne", rekao je Nikolić za Sputnjik.

Nikolić se osvrnuo i na Srbe u Hrvatskoj rekavši da bi oni zbog ovakvih reči Milanovića molgi ponovi biti progonjeni, a kako je rekao, Srbija ne sme na to da gleda i da ostane ravnodušna.

"Ako na mržnji prema jednom narodu formirate svoju unutrašnju politiku i nagoveštavate kakva će ta politika da bude prema susednoj državi, onda to znači da Hrvatska i dalje srlja u ponor i da ne pomažu upozorenja iz Srbije, iz EU, preko Atlantika, od mnogih država, od mnogih ljudi koji žele dobro Zemljinoj kugli“, kaže Nikolić.

Podsetimo, ceo region uzburkale su Milanovićeve tajno snimljene reči da su Srbi "šaka jada". Nakon toga reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, a priliku da poentira iskoristio je i Milanovićev rival Zlatko Hasanbegović.