Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nikolić: NE MOŽE se kopirati Zajednica srpskih opština

Tomislav Nikolić/ Foto: crna.gora.me

Nikolić: NE MOŽE se kopirati Zajednica srpskih opština

Predsednik Srbije je poručio i da je saradnja između lokalnih samouprava moguća u okviru države i prekogranično u skladu sa ustavom tih zemalja i odlukama vlade

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da se ne može kopirati Zajednica srpskih opština, dodajući da se ni za jednu drugu državu u okruženju, niti za ostale delove teriotorije Srbije, ne vode razgovori o suštinskoj autonomiji.

Nikolić je za ”Novosti” rekao da se o ZSO raspravlja na teritoriji KiM, za koju je predviđena suštinska autonomija, i Srbija u tome iskreno učestvuje.

"Ni za jednu drugu državu u okruženju, niti za ostale delove teritorije Srbije, ne vode se razgovori o suštinskoj autonomiji. Tako da bi se svi pokušaji kopiranja ZSO u tom smislu sveli na narušavanje ustavnog poretka tih zemalja", istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije je poručio i da je saradnja između lokalnih samouprava moguća u okviru države i prekogranično u skladu sa ustavom tih zemalja i odlukama vlade.

On je istakao i da je način ustrijstva države uređen unutrašnjim pravnim pravilima,uz poštovanje međunarodnih standarda.

Povodom obeležavanja nezavisnosti Albanije i Dana albanske zastave, u Tirani je juče formirana Unija albanskih opština u regionu, koju pored albanske prestonice čine Priština, Tetovo, Ulcinji i Preševo.