Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nikolić: Očekujem još bolju Vladu, kuma ne komentarišem

Foto: NB

Nikolić: Očekujem još bolju Vladu, kuma ne komentarišem

Očekujem da naredna Vlada bude još bolja i da građanima bude bolje već 2017. Šešelja ne želim da komentarišem, izjavio Nikolić u Novom Sadu

Srbija
Autor: NovaBorba

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Novom Sadu na otvaranju izložbe povodom 90. rođendana Arhiva Vojvodine da Srbija mora da neguje svoju kulturu i istoriju i odlikovao je ovu instituciju državnim ordenom.

Nakon uvodnog obraćanja usledila su i pitanja u vezi sa formiranjem novog sastava Vlade, a Nikolić je istakao da ne želi da se meša u posao mandatara Vučića, ali da očekuje da nova izvršna vlast nastavi da radi dobar posao i podigne životni standard građana.

- Konsultacije su završene, nisam razgovarao sa Aleksandrom Vučićem, jer ne želim da mu se mešam u posao. Jedina saznanja koja sam imao jeste da pojedini predstavnici manjina sigurno idu u Vladu i ja smatram da oni treba da imaju svoje mesto u svakom sazivu. To je neophodno jer oni moraju da sačuvaju svoju posebnost i identitet, a to će najbolje biti ostvarno kroz učešće u vlasti. Što se SPS-a tiče ne znam ništa konkretno, vidim da kruže kao kiša oko Kragujevca. Sve zavisi od Aleksandra Vučića, sav uspeh i neuspeh koji Vlada bude ostvarila pripisaće se njemu.

Na pitanje u vezi sa poslednjim komentarima lidera radikala Vojislava Šešelja upućenih na njegov račun, predsednik Srbije je istakao da neće reći niti jednu ružnu reč o njemu, iako Šešelj ne bira uvrede koje će njemu uputiti.

- Već osam godina ne komentarišem Šešelja, mene ne interesuje njegov sud da sam ja izdajnik i šta sve ne, on te etikete olako lepi drugima. To što neću da mu odgovorim i moja tišina ne znači moju slabost, već isključivo želju da sačuvam mir u kući, odnosno mir u državi. On učestvuje u prljanju političke scene, a ja u tome ne nameravam da učestvujem, to ne donosi nikakav kvalitet Srbiji. Ni njegove izjave da sam ja uništio Srpsku radikalnu stranku nisu tačne, jer je on bio jedini krivac za to.

Što se tiče slučaja Savamala predsednik je rekao da očekuje brzo razrešenje slučaja, ali da je ovo prvenstveno posao Tužilaštva.

- Mislim da će Savamala biti rešena u najskorijem mogućem roku. Ako je odgovornost za to na nekim vršiocima vlasti, oni će momentalno biti smenjeni zbog toga. Neka se time bavi Tužilaštvo, ovo je posao za njih. Nakon novinarske opaske da je i "Slučaj helikopter" u rukama Tužilaštva i da nije nikada rešen, Nikolić je odgovorio da će Srbija postojati i dalje, te da očekuje da se i to obelodani što pre. Predsednik je poručio novinarima da bi bilo dobro da neka od tih pitanja što su postavili njemu, postave Tužilaštvu.