Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nikolić pozvao kineskog predsednika da poseti Srbiju

Foto: Tanjug

Nikolić pozvao kineskog predsednika da poseti Srbiju

U razgovoru sa ambasadorom Li Mančangom, Nikolić je istakao da je za Srbiju saradnja sa Kinom od strateškog značaja, pre svega zbog tradicionalnog prijateljstva i razumevanja između naših naroda

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uutio je danas zvanični poziv predsedniku NR Kine Si Đinpingu da poseti Srbiju i predložio datum posete, što bi, kako je naveo, bio dobar podsticaj za unaprednje već dobre saradnje dveju zemalja.

Kako je saopštila Pres služba predsednika, Nikolić je poziv svom kineskom kolegi da poseti Srbiju, uručio ambasadoru NR Kine u Beogradu Li Mančangu.

U razgovoru sa ambasadorom Li Mančangom, predsednik Nikolić je istakao da je za Srbiju saradnja sa Narodnom Republikom Kinom od strateškog značaja, pre svega zbog tradicionalnog prijateljstva i razumevanja između naših naroda, a zatim i zbog brojnih zajedničkih privrednih projekata.

U tom smislu, predsednik Nikolić je predložio da Srbija i Kina potpišu sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu.

Ambasador Narodne Republike Kine rekao je da će Kina sa zadovoljstvom potpisati sa Srbijom, kao prvom zemljom, sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu.

On je informisao predsednika Nikolića da je u prethodnih mesec dana razgovarao sa predstavnicima kineskih kompanija koje posluju u našoj zemlji. Sve te kompanije izrazile su interes za novim investicijama u srpsku privredu, rekao je ambasador Li Mančang.

Predsednik Nikolić je istakao da je naša zemlja stvorila povoljan poslovni ambijent za strane investicije i izrazio očekivanje da će se zbog toga vrlo brzo povećati obim zajedničkog poslovanja kineskih i srpskih kompanija.