Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nikolić: Rezolucije o Rusiji DONOSE oni za koje NE GLASA ni njihov NAROD

Foto: Tanjug

Nikolić: Rezolucije o Rusiji DONOSE oni za koje NE GLASA ni njihov NAROD

Rusija ne treba da se brine zbog neobavezujuće rezolucije EP.

Srbija
Izvor: Sputnjik

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže za Sputnjik da rezolucija EP o ruskim medijima deluje kao stvar na koju je u prvim danima trebalo odgovoriti ozbiljno.

On je istakao i da je to “stvar koju možda ne treba dalje podgrevati jer bi se i sama od sebe ugasila“.

Nikolić je dodao da neobavezujuću rezoluciju EP tumači sa više strana.

“Najpre, to je dokaz da su predstavnici EP izabrani na izborima na kojima nije izašlo više od 20 procenata stanovnika njihovih država, pošto je očigledno da ne žive u realnosti već u mandatu koji verovatno donosi veoma dobre plate i dnevnice za boravak u EP“, ocenio je predsednik Srbije. On je podsetio da su Spartanci nekad ubijali glasnika koji je donosio lošu vest i na taj način, verovatno, računali da se to nije ni dogodilo, čim vest nije stigla do njih.

“Tako tumačim taj otpor prema bilo kakvom informisanju iz Ruske Federacije. Pošto sam često imao priliku da sa evropskim gostima razgovaram o tome kako su ruske agencije preuzele srpski medijski prostor, nabrojim im koliko imamo stranih agencija sa zapada i pitam ih: Da li je moguće da postoji toliki strah od samo dve medijske kuće koje mogu, na neki način, da se čuju ili vide u Srbiji? Kao što nas nikad nije otrovao nijedan medij ni sa istoka ni sa zapada, tako neće ni sada“, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, velika Rusija ne treba da se obazire na ovu rezoluciju, čiji su efekti bili da se izazove nekakav otpor prema medijima iz Rusije.