Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NIKOLIĆ: Spomenik Miloševiću bi trebao da nas ujedini

Tomislav Nikolić/ Foto: crna.gora.me

NIKOLIĆ: Spomenik Miloševiću bi trebao da nas ujedini

Predsednik Srbje Tomislav Nikolić kaže da je kao i cela Srbija podeljen između za i protiv spomenika Slobodanu Miloševiću, te dodato da taj spomenik ne bi smeo da deli Srbiju, već da je ujedinjuje.

Srbija
Izvor: Tanjug/ Kurir

Dodaje, međutim, da ga o tome, kao ni o spomenicima drugim ličnostima iz prošlosti, niko nije ni pitao.

Nikolić za Kurir kaže da to nije u njegovoj moći.

"To je u nadležnosti gradske komisije za imenovanje ulica i postavljanje spoenika. A odgovor na to daje i Vulinovo ministarstvo. Nije to u nadležnosti predsednika Republike", rekao je Nikolić.

Upitan da li bi imao dilemu da Milošević dobije spomenik, Nikolić kaže da je podeljen kao i cela Srbija između za i protiv.

"Podržavao sam njegovu borbu i osuđivao ga kad se povlačio bez razloga. Spomenik ne sme da deli Srbiju, već da je ujedinjuje. Oni koji skrnave sve po Srbiji ne bi ostavili na miru ni spomenik Slobodanu Miloševiću", zaključio je predsednik.

Pitanje podizanja spomenika Miloševiću u Srbiji pokrenuto je nakon informacije da bivši predsednik SRJ nije odgovoran za zločine u BiH, što proizlazi iz presude Radovanu Karadžiću.

Socijalisti su, naime, odmah izašli sa idejom da pokojnom šefu njhove stranke treba podići spomenik i dati ulicu. Ideju je podržao i aktuelni šef socijalista Ivica Dačić.