Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nikolić: SVEJEDNO što je naš konzul na NEKOJ LISTI, i ja sam bio!

Foto: pravda.rs

Nikolić: SVEJEDNO što je naš konzul na NEKOJ LISTI, i ja sam bio!

Svejedno mi je što se naš počasni konzul Genadij Timčenko nalazi na nekakvim listama jer sam i sâm bio svojevremeno na njima.

Srbija
Izvor: Sputnjik

Znam da su one uperene protiv cele države, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ocenivši da je obnovljena ideologija Hladnog rata da ”moraš da budeš sa mnom, a ako nisi — onda si protiv mene“, prenosi “Sputnjik”.

Srbija je, rekao je Nikolić u Sankt Peterburgu, izbegla da se svrstava, i nikada se neće svrstavati u evidentnom sukobu između EU i Rusije, i želi da sarađuje i sa jednima i sa drugima, želi da bude članica EU i nikada neće da prekida odnose s Rusijom.

“Ako neko može to da razume, pošto je to malo dublja politika od one kojom se bavi Zapad, koji kaže: pod moje krilo ili ćeš da nestaneš“, primetio je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, pripreme za otvaranje počasnog generalnog konzulata trajale su tri godine i samo se čekalo kada će Genadij Timčenko da prihvati da bude počasni konzul Srbije.

”Meni je bilo sasvim svejedno što se on nalazi na nekakvim listama. I sâm sam bio na tim listama, pa znam kako se ljudi osećaju. Ja uopšte nisam živeo lošije dok sam bio na toj listi, ali znam da je to bilo upereno protiv cele države i da su tu stradali najnezaštićeniji i najslabiji“, naveo je Nikolić.