Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nikolić: Trampovu pobedu nije video samo ONAJ KOJI NIJE GLEDAO

Foto: Tanjug

Nikolić: Trampovu pobedu nije video samo ONAJ KOJI NIJE GLEDAO

Predsednik Tomislav Nikolić čestitao je Donaldu Trampu ocenivši da se može očekivati saradnja Rusije i SAD, kao i bolje razumevanje Srbije po pitanju KiM.

Srbija
Izvor: Tanjug/ Sputnjik

"Ako predizborna retorika nije bila lažna, možemo da očekujemo saradnju između Rusije i SAD, bolje razumevanje Srbije za njen stav o nepriznavanju nezavisnosti takozvanog Kosova, stav o nepridruživanju sankcijama prema Rusiji", rekao je Nikolić za Sputnjik.

On je rekao da će od Vlade Srbije tražiti da pripremi analizu o uticaju pobede izabranog predsednika Trampa na srpsku ekonomiju, investicije, spoljašnji dug.

"Mi sada treba da učinimo dodatne napore na uspostavljanju još boljih prijateljskih odnosa sa SAD", naglasio je predsednik Srbije.

On je naveo i da pobedu Trampa na izborima nije očekivao "samo onaj ko ide zatvorenih očiju kroz život".

Kako kaže, građani SAD su na demokratskim izborima, slobodno izraženom voljom, izabrali sebi novog predsednika.

"Svet se menja, padaju stvorene elite, nema više onih za koje se unapred zna da će neko da radi za njih, niti onih koji će večito da rade za drugoga. Građani Amerike su umorni od sukoba sa drugim državama i učestvovanja u ratovima na tuđim teritorijama za koje su izborima pokazali da ih ne opravdavaju", ocenio je Nikolić.