Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NIŽU SE INCIDENTI u Severnoj Mitrovici

Foto: en.wikipedia.org

NIŽU SE INCIDENTI u Severnoj Mitrovici

U prethodnih deset dana u opštini Severna Mitrovica, zabeleženo je nekoliko incidenata, među kojima su i dva ubistva, a ovo pogoršanje bezbednosne situacije zabrinulo je rukovodstvo opštine, kao i nevladin sektor, prenela je RTK2.

Srbija
Izvor: Tanjug

Inače, prema izveštaju policijske stanice Severna Mitrovica, u prvom tromesečju ove godine zabeleženo je 87 krivičnih dela, 27 slučajeva je rešeno, a za ostale je istraga u toku.

Iz policije kažu da je situacija pod kontrolom, ali da odgovornost ne snosi samo policija, već i društvo, dok u civilnom sektoru, kako se navodi, bezbedonosna situacija na teritoriji ove opštine, daleko je od zadovoljavajuće.

- Nažalost imamo veliki broj nerešenih slučajeva, koje policija nije uspela da procesuira, tako da mi imamo incidente, ali ne vidimo da su institucije nešto uradile i nekog počinoca kaznile i na taj način poslale poruku da rade svoj posao. Kad kažem institucije mislim na policiju i sudski sistem - kaže Aleksandar Stojanović, direktor NVO CRLS.

Rukovodstvo opštine Severna Mitrovica je takođe zabrinuto zbog incidenata koji su se desili poslednjih dana.

- Ono što mi kao lokalno rukovodstvo možemo da uradimo je da inisitiramo na sve nadležne institucije da pomognu kosovskoj policiji, kako bi se nivo bezbednosti povećao u samoj opštini. Što se tiče bezbednosti, situacija je uopšteno krhka zbog svih tih političkih dešavanja. Još jednom se dokazalo da su na mestu sva insistiranja gradonačelnika Rakića da se mora voditi računa kada je bezbednost u pitanju, da se mora dati prioritet miru i stabilnosti svih zajednica koje žive ovde - kaže Adrijana Hodžić, šefica administracije u opštini Severna Mitrovica.