Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NOVA UPOZORENJA meteorologa na promenu vremena i obilne kiše

Foto: Zorana Jevtić

NOVA UPOZORENJA meteorologa na promenu vremena i obilne kiše

Republički Hidrometeoroloski zavod objavio je upozorenje za područje Srbije na obilne padavine koje će trajati do nedelje, 8. oktobra, dok se na višim planinama očekuje formiranje snežnog pokrivača.

Srbija
Izvor: RTS

U subotu, u centralnim i južnim krajevima i većini mesta očekuje se od 20 do 30 milimetara kiše, na jugu oko 40 milimetara za 24 sata, lokalno i više.

Na visokim planinama vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

U Srbiji će sutra doći do naoblačenja, mestimično sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom iz severnih i zapadnih krajeva, a tokom dana proširiće se i na ostali deo zemlje.

Samo će se na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati suvo, uglavnom sunčano vreme sa slabim i umerenim južnim i jugozapadnim vetrom.

Jutarnja temperatura će biti od četiri do 13 stepeni, a najviša dnevna od 13 na severozapadu do 21 stepen na istoku i jugoistoku.

I u Beogradu će sutra biti oblačno, hladno, povremeno s kišom. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja - od 13 do 15 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 13. oktobra, očekuje se oblačno i hladno vreme, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa vlažnim snegom.

U južnim i centralnim krajevima zemlje očekuju se obilnije padavine, u višim planinama formiranje snežnog pokrivača. Na severu krajem dana prestanak padavina.

U nedelju u većem delu malo i umereno oblačno, suvo i malo toplije.

Samo će se na jugu i istoku zadržati oblačno, mestimično sa kišom, u planinama sa snegom. Posle podne i krajem dana i u ovim krajevima očekuje se prestanak padavina.