Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NOVA ŽELEZNICA: Plan pruge zaobilazi Ukrajinu

Foto: Sputnik

NOVA ŽELEZNICA: Plan pruge zaobilazi Ukrajinu

Ministar odbrane Sergej Šojgu je istakao da deonica Žuravka–Milerovo „ima ogroman značaj za osiguranje intenziteta i bezbednosti prevoza ka jugu“.

Srbija
Izvor: Glas Moskve

Železnička pruga koja je izgrađena u Voronješkoj oblasti, zaobilazeći teritoriju Ukrajine, počela je sa radom, javljaju ruski mediji, pozivajući se na neimenovani izvor.

„U saobraćaj je puštena deonica Žuravka–Milerovo. Na taj način sa radom je počela dvokolosečna elektrifikovana železnička pruga“, rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, „intenzitet kretanja na koloseku će se uvećavati, planove realizuju Ministarstvo saobraćaja, Ruske železnice i druge profilne strukture“.

Govoreći na ceremoniji uručivanja ordena Žukova 39. Posebnoj železničkoj brigadi Ministarstva odbrane, ministar saobraćaja Maksim Sokolov je takođe saopštio da ukupna dužina puta na tom delu iznosi više od 270 kilometara. Ovde se nalazi osam stanica, 15 platformi, oko 100 različitih objekata, prenosi portal Glas Moskve.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je istakao da deonica Žuravka–Milerovo, u čijoj izgradnji su učestvovali i vojnici, „ima ogroman značaj za osiguranje intenziteta i bezbednosti prevoza ka jugu“.

O planovima za izgradnju nove železničke pruge koja vodi na jug Rusije, zaobilazeći ukrajinsku teritoriju, javnost je obaveštena 2014. godine nakon pogoršanja odnosa Moskve i Kijeva.