Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NOVI MINISTRI: Brnabićeva predala predlog za sastav nove Vlade

Skupština Srbije/ Foto: rtv.rs

NOVI MINISTRI: Brnabićeva predala predlog za sastav nove Vlade

Skupština Srbije danas drži sednicu o izboru Vlade Srbije koja će sa Anom Brnabić na čelu imati 22 člana. Brnabić je predložila 18 resornih ministara i tri ministra bez portfelja. Među njima su i četiri potpredsednika Vlade.

Srbija
Izvor: NB

Ovako izgleda predlog Ane Brnabić.

Ivica Dačić, prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova. Nebojša Stefanović biće potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, Rasim Ljajić, potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, a Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dušan Vujović zadržava resor finansija, a Goran Knežević privrede. Branislav Nedimović ostaje ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Goran Trivan predvodiće novo ministarstvo za zaštitu životne sredine, dok će Aleksandar Antić ostati ministar rudarstva i energetike.

Jadranka Joksimović biće ministarka za evropske integracije, Nela Kuburović ostaje ministarka pravde, dok će novi član vlade biti Branko Ružić, koji će voditi ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Aleksandar Vulin će biti ministar odbrane, a Zoran Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Zlatibor Lončar ostaje ministar zdravlja, Mladen Šarčević ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić ministar omladine i sporta, a Vladan Vukosavljević ministar kulture i informisanja.

Biće tri ministra bez portfelja: Slavica Đukić Dejanović biće zadužena za populacionu politiku, Milan Krkobabić za regionalni razvoj i koordinaciju javnih preduzeća, a Nenad Popović za inovacije i tehnologiju. 


Marko Orasanin:  
Presrecan sam da imamo Vladu,sastavljenu od sve samih osvedocenih genijalnih politicara,koji su se na delu pokazali,u prosloj Vladi.Konacno,ne moramo brinuti o svojoj buducnosti,ona nam je zagarantovana.

29.06.2017 20:16h    61     56


Viktor Rotmiler:  
NO COMENT !

29.06.2017 20:11h    58     59