Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Novi Pazar: Oštre mere bezbednosti za Izetbegovića

Bakir Izetbegović/ Foto: faktor.ba

Novi Pazar: Oštre mere bezbednosti za Izetbegovića

Prvi čovek Predsedništva BiH imaće sastanak i sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog veća čiji je lider Ugljanin, a prisustvo su najavili i većnici sa liste bivšeg muftije Muamera Zukorlića

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Iako će prilikom posete Srbiji zaobići Beograd, predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović dobiće jako državno obezbeđenje kad danas stigne u Novi Pazar

Mada je Izetbegović zvaničnik BiH, ali i lider SDA u toj zemlji, u Pazaru još niko ne zna: da li dolazi u partijsku posetu SDA Sandžaka i Sulejmanu Ugljaninu ili u "državnički obilazak" ovog dela Srbije, pišu "Večernje novosti".

Po protokolu, koji još nije definitivan, Izetbegović će najpre prisustvovati sastanku koordinacije SDA regiona (pozvani čelnici SDA Hrvatske, Crne Gore, odakle dolazi i Bošnjačka stranka), Bosne i Hercegovine, Makedonije ali i sa Kosova.

Prvi čovek Predsedništva BiH, koji će biti u društvu Denisa Zvizdića, predsedavajućeg Saveta ministara BiH, imaće sastanak i sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog veća čiji je lider Ugljanin, a prisustvo su najavili i većnici sa liste bivšeg muftije Muamera Zukorlića...

Izetbegović će sa domaćinima otići i u neku od novopazarskih džamija na glavnu nedeljnu molitvu (džumu), a potom će se u 13.45 u Gradskoj skupštini sastati sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem. Iz kabineta gradonačelnika juče je saopšteno da se radi o protokolarnoj poseti.

Potom će u hotelu "Vrbak" prisustovati skupštini SDA Sandžaka koja se održava povodom 26. godišnjice osnivanja ove stranke u Srbiji.

Iz BNV i SDA Sandžaka naglašavaju da ova poseta ima veliki značaj za Bošnjake i da punih 20 godina niko od čelnika BiH nije boravio u ovom delu Srbije.

Najznačajniji čelnik strane države koji je posetio Sandžak uz jako državno obezbeđenje bio je Redžep Tajip Erdogan, tada premijer, a sada predsednik Turske. U Novom Pazaru je pre Erdogana boravio i tadašnji ministar inostranih poslova Turske, a potom premijer ove zemlje Ahmet Davutoglu.

Stranka Srpska demokratska akcija u Srbiji osnovana je 29. jula 1990. godine. Zanimljivo je da je tada na gradskom stadionu govorio osnivač te stranke, a potom i predsednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović, otac današnjeg gosta.