Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NOVI/STARI RECEPT za izbore: Tadić okuplja OPOZICIJU, LDP nema ništa protiv!

Foto: mc.rs

NOVI/STARI RECEPT za izbore: Tadić okuplja OPOZICIJU, LDP nema ništa protiv!

Boris Tadić nije imenovao potencijalnog zajedničkog kandidata opozicije, ali se zalaže za takvu politiku.

Srbija
Autor: Nova borba

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je sve stranke demokratske i evropske orijentacije da predlože zajedničkog kanidata na predsedničkim izborima sledeće godine.

On je to izjavio na sednici beogradskog odbora te stranke.

"Mi ćemo sa sednice Gradskog odbora SDS-a pozvati sve stranke demokratske i evropske orijentacije da se ujedine oko napora u narednom periodu u integrsianju i stvaranju novih politika koje rešavaju probleme građana, ali i nalažanju zajedničkog predsedničkog kandidata", rekao je Boris Tadić.

Lider SDS-a je tom prilikom istakao i da postoji određeni broj kandidata, ali da ne treba to da bude tema, već politika koja bi trebala da se plasira u javnost u narednom periodu, odnosno do početka kampanje za izbor novog predsednika Srbije.

Na takve Tadićeve izjave, odmah je reagovala Liberalno demokratska partija (LDP), pa je njen predsednik Čedomir Jovanović izjavio da su predsednički i eventualni gradski izbori sledeće godine u Beogradu, prilika za diajlog o modalitetima zajedničkog nastupa opozicije u budućnosti i da saradnja ne bi trebalo da se svede samo na pronalaženje zajedničkog predsedničkog kandidata.

Jovanović je istakao da takav dijalog mora biti iskren, koristan za društvo i dugoročno održiv.

Da čitava opozicija neće ići u jedan blok, pokazuje odluka glavnog odbora Pokreta Dveri, koji su juče saopštili da je njihov kandidat na predstojećim izborima lider tog pokreta Boško Obradović.