Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NOVI VANREDNI IZBORI na Kosmetu?

Foto: cesid.org

NOVI VANREDNI IZBORI na Kosmetu?

Zafir Beriša, poslanik Inicijative za Kosovo, kaže da se unutar te koalicije razmišlja o raspisivanju novih vanrednih parlamentarnih izbora.

Srbija
Izvor: sputniknews.com

Inicijativa za Kosovo (NISMA), članica je velike tzv. ratne koalicije, koju čine DPK, ABK.

„U slučaju da vlada ne bude izabrana, Kosovo će ići na vanredne izbore. Velika je verovatnoća da će se to dogoditi, jer je čak i DK naklonjen novim izborima kako bi izbegao ovu situaciju“, rekao je Beriša, a prenosi „Koha ditore“.

Prištinski dnevnik piše da čak i u toj koaliciji postoje neizvesnost i protivrečnosti u pogledu njihovog broja glasova u skupštini, tri dana uoči konstitutivne sednice.

Poslanici NISMA rekli su juče da ne znaju da li je ta koalicija obezbedila 61 glas, dodajući da su za to odgovorni lider PDK Kadri Veselji i kandidat te koalicije za premijera Ramuš Haradinaj, navodi list.

Konstitutivna sednica kosovskog parlamenta zakazana je za 3. avgust, četiri dana uoči isteka ustavnog roka za njeno održavanje.

Kandidat za predsednika parlamenta te koalicije, inače, biće aktuelni predsednik Kadri Veselji, za kojeg, međutim, kako je ranije najavljeno, neće glasati poslanici DSK Ise Mustafe i Alijanse za novo Kosovo Bedžeta Pacolija.