Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NOVINARSKA UDRUŽENJA TRAŽE ODGOVOR: Šta je sa medijima koje je kupio Radoica Milosavljević?

Radoica Milosavljević/ Foto: N1

NOVINARSKA UDRUŽENJA TRAŽE ODGOVOR: Šta je sa medijima koje je kupio Radoica Milosavljević?

Udruženje novinara Srbije danas je saopštilo da tri od osam medija koje je Milosavljević kupio od države uopšte ne rade, te da četvrtog od njih čeka ista sudbina.

Srbija
Izvor: Agencije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) proveru medija koje je u prethodnih godinu i po dana kupio biznismen Radoica Milosavljević radi uvida u ugovorom obavezani kontinuitet u proizvodnji medijskih sadržaja.

"REM dužan da sačini takav izveštaj i da ga dostavi Ministarstvu privrede, koje na osnovu toga procenjuje da li Milosavljević poštuje uslove iz kupoprodajnog ugovora, a da neodržavanje kontinuiteta u proizvodnji medijskih sadržaja može biti razlog za raskid ugovora", navodi se u saopštenju NUNS-a.

To novinarsko udruženje navodi da su zaposleni u RTV Požega najavili prekid emitovanja programa od 1. septembra, a da u programu RTV Kragujevac tokom vikenda nije bilo informativnih sadržaja zbog navodnih „tehničkih problema“.

"Zaposleni u tom kragujevačkom mediju tvrde da Milosavljević nije uplatio ugovorenu sumu za obnovu tehnike, kao i da nije izmirio obaveze ni prema državi ni prema zaposlenima" navodi NUNS u svom saopštenju za medije.

„NUNS poziva Ministarstvo privrede da na vreme preduzme adekavatne mere ukoliko se utvrdi da Radoica Milosavljević ne poštuje kupoprodajne ugovore i zaštiti zaposlene u ovim medijskim kućama. Ukoliko vlast bude ćutke posmatrala kako se gase mediji koje je ovaj ‘kontroverzni biznismen’ pokupovao, ispostaviće se da je tačna teza da je proces privatizacije poslužio vladajućoj stranci samo da obezbedi sebi podršku u predizbornom periodu“, ističe to novinarsko udruženje.

Udruženje novinara Srbije danas je saopštilo da tri od osam medija koji su nekada bili u državnom vlasništvu, a koje je kupio Milosavljević, uopšte ne rade, te da četvrtog od njih čeka ista sudbina.

Podssećanja radi, televizije u Milosavljevićevom vlasništvu dobile su oko 390.000 evra od lokalnih samouprava u protekli godinu dana, a sam vlasnik velikog broja medija bio je u javnosti često dovođen u vezu sa vladajućim strukturama.