Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Novosti: Čedine šanse za učešće u vladi minimalne

Čedomir Jovanović/ Foto: YT printscreen

Novosti: Čedine šanse za učešće u vladi minimalne

Poseta Potočarima, priznavanje genocida i napad na Dodika - tačke razlaza Jovanovića i mandatara-

Srbija
Izvor: Novosti.rs

Poslednji potezi lidera LDP udaljili su tu stranku od ulaska u vlast. Posle posete Čedomira Jovanovića Potočarima, predloga "rezolucije o osudi genocida u Srebrenici" koji je zajedno sa Nenadom Čankom i Sulejmanom Ugljaninom podneo parlamentu, kao i optužbi na račun predsednika Republike Srspske Milorada Dodika, Jovanović je praktično sebi ukinuo sve šanse da se približi vladajućoj koaliciji, pišu Novosti.

Po svemu sudeći, glavni saveznik naprednjacima u novom mandatu opet će biti Dačićevi socijalisti, iako mandatar Aleksandar Vučić kaže da ni sa njim još nije postigao dogovor.

"Sa liderom socijalista nisam razgovarao o formiranju vlade. Da jesam, našao bi Ivica svog novinara da iz felša najavi šta smo se dogovorili. Zato ni sa kim ne razgovaram, radim važan posao. Dobićemo vladu kada budemo mogli, u skladu sa Ustavom i zakonom. Ministarstva prosvete, poljoprivrede i zdravlja ključna su za budućnost Srbije, a ranije su služila za podmirivanje određenih stranaka", izjavio je u sredu Vučić.

Inače, ogromna većina članova Predsedništva SNS odbacuje i medijske spekulacije da bi LDP mogao da u iznenađujućem veleobrtu uđe u vladu.

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović priznala je da do sada nije videla nijedan konkretan predlog kako bi LDP pomogao novoj vladi, a da su socijalisti "najmanje loš partner".

Ni najbliži koalicioni partneri SNS iz redova Vulinovog Pokreta socijalista ne gledaju blagonaklono na Jovanovićeve nove poteze. Iz te stranke tvrde da lider LDP-a zastupa lične interese u nadi da će ga neki ambasador uvesti u vladu.