Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Novosti: Ljajić i Popović potpredsednici Vlade

Ljajić i Popović. ilstr.NB

Novosti: Ljajić i Popović potpredsednici Vlade

U Vladi gotovo sigurno neće biti Čedomira Jovanovića, dok je mnogo izvesnije da će ponovo mesto u vladajućoj koaliciji naći dosadašnji partneri SPS

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Rasim Ljajić (SDPS), Nenad Popović (SNP) i Aleksandar Vulin (PS) mogli bi da budu jedini ministri u budućoj vladi iz stranaka koje su bile koalicioni partneri SNS na parlamentarnim izborima.

Prema navodima Novosti, izvesno je da u novom ministarskom timu neće biti Velimir Ilić (NS), Milan Krkobabić (PUPS), Vuk Drašković (SPO), kao ni funkcioneri tih partija.

Takođe, u mozaiku koji će tek da sklapa premijer Aleksandar Vučić, nije isključeno da Ljajić i Popović dobiju i potpredsednička mesta u novom kabinetu čiji će sastav biti poznat do 10. juna.

Ovaj list prenosi i da definitivno u Vladi neće biti mesta ni za Čedomira Jovanovića i njegov LDP. Vučić, kako saznajemo, njega ne planira da poziva u Nemanjinu 11, o čemu su danima spekulisali mediji.

Mnogo veće šanse da se ponovo probije do ministarskih mesta ima SPS. Naime, vrh SNS nije definitivno odbacio mogućnost da im Ivica Dačić bude partner i u novom mandatu, a ključni će biti njegovi direktni razgovori sa Vučićem.

Izvesno je, prema sadašnjem "prolaznom vremenu", da će vladajuća koalicija u parlamentu imati više od 131 poslanika, koliko je osvojila lista SNS.

Pre svega, taj konto će da pojačaju četiri poslanika SVM Ištvana Pastora, kao i dva poslanika BDZS Muamera Zukorlića, sa kojima je načelno dogovoreno parlamentarno savezništvo. Kad se njima dodaju poslanici SPS i Jedinstvene Srbije, vladajući blok bi mogao da računa na najmanje 160 od ukupno 250 mesta u Narodnoj skupštini.