Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Novosti: Ružić i Tončev ruše Dačića?

Foto: NB

Novosti: Ružić i Tončev ruše Dačića?

Tončev je izjavio da su socijalisti jedini gubitnik izbora i da su trebali da osvoje veći procenat glasova, s obzirom da su bili na vlasti

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Deo funkcionera SPS nezadovoljan je rezultatom ove stranke na izborima i oni bi mogli čak i da zatraže ostavku lidera Ivice Dačića - prenele su "Novosti" informaciju iz vrha SPS-a.

Predvodnici te struje su, prema našim informacijama, potpredsednik Branko Ružić i član predsedništva Novica Tončev.

Tončev je juče rekao da smatra da su socijalisti jedini gubitnik izbora:

- S obzirom na to da smo bili u vlasti trebalo je da osvojimo više glasova. Nismo povećali ni procenat ni broj poslanika. Zatražiću sednicu Glavnog odbora stranke, na kojoj će se analizirati ko je, šta, i koliko uradio.

Lider lokalnog odbora u Surdulici rekao je i da bi socijalisti, ako dobiju poziv za vladu, trebalo da postave svoje uslove i da je on "prvi iz SPS zaslužio da bude ministar".

Da među socijalistima jača ideja da treba da se suprotstave naprednjacima, potvrđuje i izjava Branka Ružića, koji je kazao da bi voleo da stranka ode u opoziciju, i da bi, da nisu bili u prethodnoj vladi, sada dobili 20 odsto glasova.

Ako i budemo pozvani u vladu, princip saradnje biće drugačiji nego u prethodne dve godine - rekao je Ružić.

Među onima koji su ljuti pre svega zbog mlake predizborne kampanje socijalista je i počasni predsednik Milutin Mrkonjić. On je još u izbornoj noći, kada su prvi rezultati pristigli, rekao da je siguran da bi prošli bolje da su vodili oštriju kampanju i da su više isticali dostignuća svojih ministara iz perioda od 2008. do 2012. godine.

Socijalisti su, prema preliminarnim rezultatima, osvojili oko 11 odsto, odnosno 407.184 glasa. To je za oko 77.000 glasova manje nego na izborima 2014. godine, i ispod cilja od pola miliona glasova koji su postavili u kampanji.