Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Novosti: Selaković preuzima resor od Kori Udovički

Foto: Tanjug

Novosti: Selaković preuzima resor od Kori Udovički

Na mesto ministra pravde umesto Selakovića može da dođe predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović, privredu će preuzeti Goran Knežević, a poljoprivredu Branislav Nedimović, pišu "Novosti"

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Trenutni ministar pravde Nikola Selaković najverovatnije će u novoj vladi zameniti Kori Udovički na mestu ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu - saznaju "Novosti".

Visoki funkcioner SNS trebalo bi da postane i potpredsednik Vlade što bi mu obezbeđivalo i dodatnu političku snagu za ozbiljne reforme koje čekaju državni aparat.

Navodno, premijer Vučić je imao nameru da u taj resor postavi vrlo pouzdanog čoveka iz redova politički najpoverljivijih saradnika, a Selaković potpuno ispunjava i te, ali i stručne kriterijume.

Odlazeća šefica Ministarstva uprave Kori Udovički izjavila je juče da će o svom eventualnom angažmanu u novoj vladi tek da razgovara sa mandatarom Vučićem:

- Nemam šta da kažem o tome da li ću biti u narednoj vladi. O tome ću razgovarati sa premijerom kad za to dođe vreme - rekla je Udovički odgovarajući na novinarska pitanja.

Za "upražnjeno" mesto u Ministarstvu pravde zasad je najozbiljniji kandidate Aleksandar Stepanović, predsednik Višeg suda u Beogradu, a u političkim kuloarima pominje se i Miloš Tomić, direktor Uprave carina, nekadašnji funkcioner DSS.

Prema informacijama "Novosti", resore koje su dosad vodili trebalo bi da zadrže Nebojša Stefanović (MUP), Zorana Mihajlović (infrastruktura), Rasim Ljajić (trgovina, turizam i telekomunikacije), Aleksandar Vulin (rad i socijalna politika), a najverovatnije i Ivica Dačić (diplomatija). Od visokih funkcionera SNS u Nemanjinu se vraća Goran Knežević (privreda), a u resoru poljoprivrede debitovaće i Branislav Nedimović, dugogodišnji gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Sve kadrovske kockice budućeg kabineta, mandatar bi trebalo da sklopi krajem ove nedelje, posle još jednog kruga razgovora sa budućim koalicionim partnerima, ali i najbližim saborcima iz stranke.