Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NS: Jelušić SNS-ov kandidat za predsednika Skupštine

Skupština Grada Novog Sada/ Foto: rtv.rs

NS: Jelušić SNS-ov kandidat za predsednika Skupštine

Potpredsednik SNS-a i ​gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je dodao da veruje da će Jelušić na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici novosadskog parlamenta biti izabran na tu funkciju.

Srbija
Autor: NB, Agencije

Potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je Srpska napredna stranka za novog predsednika Skupštine Grada Novog Sada predložila Zdravka Jelušića sa izborne liste "Aleksandar Vučić, Srbija pobeđuje".

Vučević je dodao da veruje da će Jelušić na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici novosadskog parlamenta biti izabran na tu funkciju.

On je rekao da će sutra na prvoj sednici novog saziva Skupštine Grada Novog Sada biti izabrani predsednik skupštine, zamenik predsednika, sekretara i zamenika sekretara skupštine, a da, iako je o tome bilo reči, istog dana neće biti održana druga sednica Skupštine Grada na kojoj bi bila izabrana izvršna vlast u Gradu, odnosno gradonačelnik i članovi Gradskog veća.

"Postojala je opcija da se sutra tokom dana zakaže i održi druga sednica Skupštine Grada na kojoj bi se birali gradonačelnik i članovi gradskog veća, međutim odustalo se od toga jer ne postoji ni jedan razlog za žurbu. Nije ništa alarmanto u smislu funkcionisanja grada, da bi se sve moralo završiti odmah istog dana. Pre svega želimo da postignemo politički dogovor za Novi Sad u naredne četiri godine", rekao je Vučević.

On je kazao da međustranački razgovori o izvršnoj vlasti u Gradu Novom Sadu nisu još počeli, ali je istakao da veruje da će za predlog da Zdravko Jelušić bude predsednik Skupštine Grada i za predloge za ostale organe skupštine koje je dao SNS glasati velika većina odbornika, odnosno, kako je rekao, "najmanje 45-46 odbornika".

Skupština Grada Novog Sada broji 78 odbornika, a na minulim lokalnim izborima u Novom Sadu, SNS je osvojila 38 mandata, Pokret Dosta je bilo (D JB) devet mandata, SRS - osam, SPS i LSV - po sedam mandata, DS - šest, dok su SVM, Zelena stranka i NOPO osvojili po jedan mandat.