Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NS: U tri dana DVA NAPADA na radnike Doma zdravlja, zaposleni u STRAHU

Dom zdravlja Novi Sad, Liman/ Foto: wikimedia.org

NS: U tri dana DVA NAPADA na radnike Doma zdravlja, zaposleni u STRAHU

Novi napad na zaposlene u Domu zdravlja Novi Sad desio se juče, a to je drugi napad koji se desio u toj zdravtsvenoj ustanovi u poslednja tri dana.

Srbija
Autor: Nova borba

Naime, pacijent koji dobija recepte za terapiju koja mu je prepisana od strane psihijatra, nasrnuo je i radniku obezbeđenja naneo ozbiljne telesne povrede koje su zahtevale lekarsku intervenciju u Urgentnom centru KC Vojvodine.

Kako kažu u Domu zdravlja "Novi Sad", incident se dogodio u prizemlju objekta na Limanu IV, kada je radnik obezbeđenja ponudio pomoć čoveku koji je uznemiravao prisutne i vikao po hodnicima.

"Pacijent, koji je ušao u naš objekat obučen samo u šortsu i papučama, prišao je i ničim izazvan udario u glavu čoveka iz obezbeđenja. Udarac je bio neočekivan, ali je naš kolega ipak reagovao i oborio na zemlji napadača. Budući da je u pitanju čovek snažne fizičke konstitucije, i da se napad dogodio u nekoliko sekundi, našem kolegi koji je bio ozbiljno povređen, pritrčali su lekari i osoblje koje se tu zateklo i pomogli da zadrže napadača do dolaska policije, koja ga je uhapsila i sastavila zapisnik", navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

Samo dva dana pre ovog incidenta desio se napad na lekara istog Doma zdravlja, a ovaj put je revoltirani muž verbalno napao lekara i šutirao inventar zato što njegova supruga predugo čeka.

Kako su tada naveli iz Doma zdravlja, pacijentkinja nije imala nijedan znak hitnosti, te joj je izmerena telesna temperatura koja je bila u nivou normalne, i nije imala povrede.

Oba incidenta su zabeležena sigurnosnim kamerama.

"Ovo je drugi napad na naše zaposlene, u poslednja tri dana, koji sada već poprimaju obrise kontinuiteta. Koliko god upozoravali javnost na verbalne i fizičke napade kojima smo izloženi, stiče se utisak da oni ne prestaju. Naprotiv, uvećavaju se", kažu iz Doma zdravlja Novi Sad i dodaju da se svi radnici osećaju nespokojno.