Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NS: Ubici devojke 35 GODINA PRAVOSNAŽNO

Ilustracija: pixabay.com

NS: Ubici devojke 35 GODINA PRAVOSNAŽNO

Apelacioni sud u Novom Sadu povećao je za četiri godine kaznu V. P. i pravosnažno ga osudio na 35 godina zatvora zbog teškog ubistva B. M. koja je odbijala da ponovo bude sa njim u emotivnoj vezi.

Srbija
Izvor: RTS

Ovom odlukom koja je objavljena na sajtu, novosadski Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda u Zrenjaninu kojom je V. P. bio osuđen na 31 godinu zatvora zbog krivičnih dela teško ubistvo i ugrožavanje sigurnosti.

U presudi se navodi da je V. P. osuđen jer je lišio života B. M. sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, a koja nije pristajala da ponovo bude u vezi sa njim.

"Ponašanje i radnje okrivljenog koje je preuzimao skoro godinu dana do kritičnog događaja, kao i motivi za izvršenje krivičnog dela ukazuju na nisku pobudu, što ga kvalifikuje kao krivično telo teško ubistvo", smatra Apelacioni sud.

Istovremeno, utvrđeno je da je okrivljeni u dužem vremenskom periodu nakon raskida emotivne zajednice ugrožavao sigurnost B. M, kao i članova njene porodice, novog emotivnog partnera i njegovog deteta, ukazao je sud.

Apelacioni sud u Novom Sadu smatra imao je u vidu da je V. P. i ranije bio više puta osuđivan zbog teških krivičnih dela sa elementima nasilja te da te kazne nisu postigle svrhu kažnjavanja.

"Izrečena kazna zatvora u trajanju od 35 godina je srazmerna stepenu krivice okrivljenog i radnjama koje je izvršio", zaključio je sud.