Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NUNS: Utvrditi ko i zašto preti Šabiću

NUNS logo

NUNS: Utvrditi ko i zašto preti Šabiću

NUNS smatra da državni organi "najhitnije i najozbiljnije" moraju da pristupe istrazi kako bi se utvrdili ne samo autori već i motivi pretnji koje predstavljaju nesumnjiv i direktan udar na slobodu izražavanja

Srbija
Izvor: Tanjug

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo je nadležne policijske i pravosudne organe da preduzmu sve mere kako bi se utvrdilo ko i zašto preti povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću, saopšteno je iz tog novinarskog udruženja.

NUNS smatra da državni organi "najhitnije i najozbiljnije" moraju da pristupe istrazi kako bi se utvrdili ne samo autori već i motivi pretnji koje predstavljaju nesumnjiv i direktan udar na slobodu izražavanja i odgovorno obavljanje izuzetno važnog posla za jedno demokratsko društvo.

Šabić je juče na svom tviter nalogu objavio da je dobio pretnje od nepoznate osobe zbog toga što se javno zalagao da policija istraži ko su ljudi sa fantomkama koji su u noći 25. aprila bagerima srušili nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu.