Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Obdukcija: Ništa sumnjivo u smrti čuvara iz Savamale

Savamala/ Foto: N1

Obdukcija: Ništa sumnjivo u smrti čuvara iz Savamale

Preminuli čuvar srušenih objekata u Savamali nije umro nasilnom smrću, pokazala je obdukcija.

Srbija
Autor: Danas

Preminuli čuvar srušenih objekata u Savamali nije umro nasilno smrću, pokazala je obdukcija.

Obdukcija preminulog Slobodana Tanaskovića, čuvara srušenih objekata u Savamali koji je bio svedok dešavanja u noći između 24. i 25. aprila, pokazala je da nije bilo nasilne smrti, nezvanično saznaje Danas.

Danas je objavio da stručnjaci za sudsku medicinu sa Vojnomedicinske akademije (VMA), koji su vršili obdukciju, nisu konstatovali bilo šta što bi ukazivalo na sumnjivu smrt i da je čista slučajnost da je pacijent preminuo samo mesec dana posle rušenja u Hercegovačkoj.

Iznenadna smrt Tanaskovića 24. maja izazvala je brojne kontroverze u javnosti, posebno zbog nezvaničnih informacija o različitim dijagnozama koje su mu postavljane posle primanja na VMA. Nadležne institucije se ni devet dana nakon njegove smrti nisu oglasile.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić rekao je posle smrti čuvara da očekuje da će informacije o tome biti saopštene bez odlaganja. On je ocenio da je na nadležnim organima još veća odgovornost da objasne šta se krije iza događaja u noći 25. aprila, kada se rušilo po Savamali.

Šabić je podsetio da je prošlo više od mesec dana od događaja koji je zatalasao javnost kao retko koji u poslednje vreme, a da je izostala bilo kakva ozbiljna i relevantna informacija o njegovim akterima, kao i o aktivnostima nadležnih čija je dužnost da "rasvetle taj mračni događaj".