Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Obradović hoće, Rašković neće na razgovore

NB

Obradović hoće, Rašković neće na razgovore

DSS i Dveri, iako članice koalicije, podelile su se po pitanju najavljenog poziva mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića za razgovore o budućnosti Srbije - Boško Obradović hoće, a Rašković Ivić se neće odazvati.

Srbija
Izvor: Tanjug

Nismo ista stranka, imamo pravo na različito mišljenje i stavove, kažu oni za Tanjug i odbacuju mogućnost raskola u koaliciji.

Rašković Ivić smatra da nema o čemu da razgovara, jer, navodi, nemaju šta da kažu mandataru.

Kako je objasnila, politike SNS i DSS su toliko različite da su to pararelni svetovi, pa ne zna o čemu bi mogli da razgovaraju.

Obradović ističe da ne vidi ništa sporno u različitim odgovorima na poziv koji je Vučić najavio na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

"Nema nikakvog raskola sa DSS, jer su naše političke organizacije, kao i poslanički klubovi u Narodnoj skupštini, samostalni i svako za sebe odlučuje kako će se postaviti u određenim političkim situacijama", rekao je Obradović.

Obradović dodaje da nije razumeo da li mandatar za sastav nove vlade planira da na konsultacije pozove sve šefove poslaničkih grupa ili samo one koji su mu bliski po stavovima i koje vidi kao potencijalne koalicione partnere.

"Ako dobijemo poziv za razgovor odazvaćemo se, kao što smo to učinili i kada nas je pozvao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, iako su nam politički pogledi drugačiji, a često i potpuno sukobljeni. Smatramo da je za budućnost Srbije dijalog između različitih političkih programa veoma koristan", navodi Obradović.

Kaže i da Dveri imaju svojih 10 tačaka na kojima bi trebalo formirati buduću vladu, koje bi rado "suprostavili" Vučićevim.