Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OD RUSIJE DVA MILIONA EVRA za školovanje pilota "migova 29"

Foto: airforce.ru

OD RUSIJE DVA MILIONA EVRA za školovanje pilota "migova 29"

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odobrilo je donaciju od dva miliona evra koja će biti potrošena na školovanje naših budućih pilota "migova 29", izjavio je u Moskvi ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Srbija
Izvor: Tanjug/ RTS

"I na ovaj način nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske ali i pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije", kazao je Vulin.

Ministar odbrane Srbije, na poziv ruskog kolege Sergeja Šojgua, boravi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji povodom obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine.

Govoreći o susretima sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Ruske Federacije, Vulin je rekao da su istorijske veze srpskog i ruskog naroda duboke i da su srpski i ruski narod uvek bili na istoj strani sveta - tamo gde je sloboda, baš kao što su i danas.

"Ali, nije samo istorija ono što nas povezuje. Politika vojne neutralnosti Srbije se visoko ceni u Ruskoj Federaciji i politika našeg predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića nailazi na veliko poštovanje kod svih organa Ruske Federacije, od predsednika Vladimira Putina do ministra odbrane Sergeja Šojgua", naglasio je Vulin.

Srbija je, kaže, vojno neutralna zemlja, koja neće da postane član ni NATO ni ODKB-a, ali zemlja koja ima sopstveni put, koja vodi računa o svojim interesima i koja vodi računa o svojim prijateljstvima.

U okviru obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine, delegacija Ministarstva odbrane na čelu sa ministrom Vulinom, prisustvovaće ceremoniji polaganja venaca na grobu "Neznanog junaka" u Moskvi.