Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Odalović: Nema grobnice kod crkve u Prištini

Lokacija kod crkve Foto: N1

Odalović: Nema grobnice kod crkve u Prištini

Na poslednjoj od tri lokacije u Prištini nema masovne grobnice.

Srbija
Izvor: Tanjug, NB

Pored nedovršene srpske pravoslavne crkve Hrista Spasitelja u Prištini nema ljudskih posmrtnih ostataka. Nakon iskopavanja otklonjene su sve sumnje u postojanje grobnice, rekao je predsednik vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović, a prenosi Tanjug.

Pretraga je počela 13. jula zbog sumnje da su tu pokopani posmrtni ostaci brojnih nestalih lica, a do sada su pretražene još dve mikrolokacije, na kojima nisu pronađeni posmrtni ostaci.

"Ovih dana je to bilo opterećujuće i po srpsku i po kosovsku javnost i po porodice, ali danas smo dobili odgovor da nema posmrtnih ostataka na tri mikrolokacije", podvukao je Odalović.

On je precizirao da je pretraga obavljena uz prisustvo predstavnika SPC, Vladine komisije za nestala lica, kao i predstavnika kosovskih službi, a da je ceo postupak vodio Euleks.

Upitan koji su dalji koraci, Odalović je najavio da će o tome razgovarati radna grupa, a da će krajem avgusta ili početkom septembra biti nastavljena pretraga lokacije u opštini Raška, kao i na drugim lokacijama na KiM i centralnoj Srbiji, za koje se sumnja da mogu da budu masovne grobice.