Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ODBIJENE ŽALBE na produženje pritvora Marjanoviću

Foto: rtvbn.com

ODBIJENE ŽALBE na produženje pritvora Marjanoviću

Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je rešenje kojim je Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene, produžen pritvor za još 30 dana, pošto je odbilo kao neosnovane sve žalbe.

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je da je to veće odbilo žalbe Višeg javnog tužilaštva kao i Marjanovićevih branilaca, koje su bile izjavljene protiv rešenja o produženju pritvora od 13. oktobra.

Pritvor mu je tada produžen zbog načina i težine posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Protiv Marjanovića se nastavlja istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je bio i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćerkom kući oko 15-16 časova.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.