Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Odbornici SDS iz Kragujevca napustili stranku

Foto: ritamgrada.rs

Odbornici SDS iz Kragujevca napustili stranku

Gradski odbor, odbornici i svi aktivni članovi Socijaldemokratske stranke u Kragujevcu danas su doneli odluku da istupe iz te stranke navodi se u otvorenom pismu predsednika tog odbora Vladimira Maksimovića.

Srbija
Izvor: Tanjug

Maksimović je objasnio da je razlog za to neprincipijelna i nedosledna politika rukovodstva stranke na čelu sa predsednikom Borisom Tadićem i konstantno zanemarivanje svih odbora koji se ne nalaze u „krugu dvojke“.

Kao primer Maksimović je naveo činjenicu da u predsedništvu i u najvišim organima stranke nije bilo predstavnika centralne Srbije.

"Decentralizacija odlučivanja i uključivanje svih odbora u rad stranke je nešto što se nikada nije dogodilo, a podsećam vas da je koalicija SDS-LDP-LSV na prethodnim izborima imala katastrofalan rezultat i da niko nije smatrao iz rukovodstva SDS da treba da ponese odgovornost zbog načina na koji je stranka delovala u prethodnom periodu i kako je stranka spala na rejting ispod dva odsto", istakao je Maksimović.

On je dodao da članovi stranke iz Kragujevca imaju obavezu prema sugrađanima da nastave da sprovode politiku za koju su dobili podršku na prethodnim izborima i da nemaju prava da od toga odustanu "zarad neprincipijelnosti i nedoslednosti šačice ljudi iz vrha stranke".

"Ukoliko su, po rečima Borisa Tadića, Kragujevac koji je od svih gradova napravio najbolji rezultat u stranci na parlamentarnim izborima, i odbori slični njemu, najslabija karika organizacije onda nama više nije mesto u Socijaldemokratskoj stranci, ali nažalost mišljenja smo da se najslabija karika nalazi u Beogradu", rekao je Marinković.

Prema njegovim rečima, nezadovoljni odbori SDS-a formiraće novu političku stranku koja će Srbiji, kako je rekao, ponuditi opciju Nove demokratske snage i raditi iskreno na ujedinjenju demokratske opozicije "ali bez istrošenih i nesnađenih kadrova".