Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Održan treći protest zbog smena na RTV

Foto: Facebook/Podrži RTV

Održan treći protest zbog smena na RTV

​Treći po redu građanski protest zbog smena na Radio-televiziji Vojvodine počeo je u Novom Sadu.

Srbija
Izvor: NB, N1

Građani su se okupili ispred zgrade televizije, gde je organizovan i otvoreni studijo koju je vodio radijski voditelj Daško Milinović. Njegovi gosti bili su Zoran Kesić, Tibor Jona i Viktor Marković.

Oni su tokom razgovora kroz starične komentare opisali ne samo smene na RTV, već i rušenje u Savamali, gradnju Beograda na vodi, što je izazvalo oduševljenje okupljenih.

Smenjena urednica prvog jutarnjeg programa Milica Kravić poručila je na početku skupa da su informacije plasirane u provladinim medijima da su smenjeni urednici primali ogromne zarade netačne, te da je njena plata nakon pet godina rada iznosti 37.000 dinara.

Urednica RTV Marina Fratucan rekla je za TV N1 da su promene na televizije posle smena primetne.

"Došlo je do promene, koje su posebno vidljive u centralnom dnevniku u 17. One vesti koje su nekada bile važne, one se sada prećutkuju. Do promene uređivačke politike je došlo, uprkos najave da će RTV da radi "za dobrobit građana" i da ništa neće da se menja u uređivačkoj politici", kaže Fratucan.

Protest je završen šetnjom kroz centar Novog Sada, a okupljeni su se ponovo zaustavili kod studija M, gde su zatražili ispunjenje svojih zateva, među kojima sui ostavke upravnog odbora televizije.