Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Oduvali" ga izbori: GDE JE PAJTIĆ U PARLAMENTU?

Bojan Pajtić/ Foto: serbia.com

"Oduvali" ga izbori: GDE JE PAJTIĆ U PARLAMENTU?

Od početka zasedanja Skupštine Srbije, Bojana Pajtića nema u poslaničkoj klupi. Šutanovac tvrdi da su svi poslanici dužni da sede u parlamentu.

Srbija
Izvor: Danas.rs, Nova borba

Nije teško ne primetiti da bivšeg predsednika DS-a i Vlade AP Vojvodine već danima nema na radnom mestu.

Otkako je uzgubio unutarstranačke izbore, on je dao ostavku na mesto šefa poslaničke grupe Demokratske stranke i rekao je da se neće pojavljivati u medijima neko vreme, ali njega nema na radnom mestu u parlamentu. Iako je Skupština počela svoje zasedanje pre ravno 10 dana, od Pajtića nema ni traga ni glasa.

On je samo kratko prokomentarisao za dnevni list "Danas" da trenutno radi na pisanju udžbenika i da ga zato nema na skupštinskim zasedanjima.

Novi predsednik DS-a Dragan Šutanovac po izboru na tu funkciju najavio je ozbiljniji i aktivniji rad poslaničke grupe demokrata u parlamentu, pa je on vrlo nezadovoljan odnosom Bojana Pajtića prema stranci i parlamentu.

"Poslanička grupa već sad radi na više konkretnih predloga. Svi poslanici su dužni da rade u parlamentu", ljutito ističe Šutanovac.

Prema nezvaničnim saznanjima, Pajtić ne planira ni da podnese stranci izveštaj o radu stranke na Skupštini DS, koja se očekuje 29. oktobra. Izveštaj o radu stranke između dve Skupštine, se prema pravilima u DS očekuje od bivšeg predsednika.