Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ODUZELI JOJ DETE, pa STRANCI došli po njega u vrtić

Ilustracija/ Foto: www.detinjarije.com

ODUZELI JOJ DETE, pa STRANCI došli po njega u vrtić

Priča koja je brzinom svetlosti osvojila društvene mreže.

Srbija
Autor: NB

Jedan korisnik društvenih mreža objavio je na svom fejsbuk profilu potresnu priču o detetu koje se pet godina nalazi u hraniteljskoj porodici, a koje će biti oduzeto od porodice i dato na usvajanje zato što je jedan od hranitelja preminuo.

Priču koju je Danijel Matić napisao na svom Fejsbuk profilu prenosimo u celosti:

"Sa mojim sinom u vrtić ide dete koje je kao beba ostalo bez roditelja i koje je dato hraniteljskoj porodici na odgajanje. U toj hraniteljskoj porodici se nalazi već 5 godina! Dete je predobro i prepametno. Sticajem okolnosti jedan član hraniteljske porodice je preminuo. Žena je sposobna i finansijski, fizički i psihički da vodi računa i dalje o detetu kao samohrana majka. ALI...centar za socijalni rad u Zrenjaninu je dao dete na usvajanje. Pojavljuju se u vrtiću STRANCI SA PREVODIOCEM...došli su po dete. Vrtić nije dobio pismenim putem obaveštenje da je dete dato na usvajanje. Staratelj (žena koja ga hrani i brine o njemu već 5 godina) se pojavljuje na vratima. Dete viče MAMA DOŠLA SI PO MENE! Ljudi STRANCI odvode dete u Hotel Vojvodinu sa prevodiocem. Sad vi meni recite da li je sve ovo normalno...Da li je normalno da se dete dodeli strancima? Da li je normalno da se dete uhvati za majku a ovi da ga vuku od nje kao krpu??? Dete viđam srećno i zdravo!!! Zašto našu decu da dajemo strancima???"

Nekoliko javnih ličnosti je podelilo ovu vest preko svojih profila na društvenim mrežama, a među njima su analitičar i novinar Branko Radun, poslanica u Skupštini Srbije i član SRS-a Aleksandra Belačić, ali i šminkerka Jelena Maćić poznata po svojim aktivnostima na društvenim mrežama.

Komentari na ovu priču su različiti, od onih da je to standardna procedura, do saosećajnih poruka u kojima se daje podrška hraniteljki deteta.