Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ODUZIMAĆE AUTOMOBILE! Novi Zakon o saobraćaju biće još rigorozniji!

Saobraćajna policija/ Foto: N1

ODUZIMAĆE AUTOMOBILE! Novi Zakon o saobraćaju biće još rigorozniji!

Od sada će svi vozači biti u mnogo većoj opasnosti da ostanu bez dozvole, a za one u alkoholisanjom stanu za volanom, pretiće vrlo ozbilje sankcije.

Srbija
Izvor: Agencije, tf.rs

Direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao je da će se trajno oduzimati vozila učesnicima u saobraćaju koje policija uhvati sa više od dva promila alkohola u krvi.

"Isto će se postupati i prema onima koji su u saobraćaju a nemaju vozačku dozvolu. Pored oduzimanja vozila, vozači u alkoholisanom stanju će kao i do sada dobijati kaznene poene i zabranu upravljanja motornim vozilom", istakao je Okanović za portal "Telegraf".

Naime, vožnja sa dva promila alkohola u krvi dosad je nosila sa sobom novčanu kaznu od 100.000 do 120.000 dinara, uz 15 do 60 dana zatvora i 14 kaznenih poena. Od sada, za toliku količinu alkohola u krvi, neće biti novčane kazne, ali se takvi vozač neće izvući bez mesec dana zatvora, 15 kaznenih poena i trajnog oduzimanja vozila.

Iz saobraćajne policije se nadaju da će "pooštravanje" zakona uroditi plodom i da će se izbeći veliki broj nezgoda sa katastrofalnim posledicama.