Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OGLASIO SE MINISTAR: "Ponosan sam na vojnike koji nisu protestovali!"

Zoran Đorđević/ Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

OGLASIO SE MINISTAR: "Ponosan sam na vojnike koji nisu protestovali!"

Ministar odbrane Zoran Đorđević kaže da se diči sa 99 odsto vojnika koji nisu bili na današnjem protestu!

Srbija
Izvor: Agencije, Nova borba

Đorđević je istakao da je ponosan na sve pripadnike Vojske Srbije koji nisu došli na današnji protest "politikanskog sindikalnog rukovodstva".

Iz ministarstva procenjuju da je na protestu bilo približno 200 pripadnika vojske, i da 99 odsto vojnika nije došlo na protest "jer znaju da je vojska jedno sa narodom i da verno služi svojoj državi".

Đorđević ostaje pri svojim stavovima, da neće biti smanjenja primanja, niti otpuštanja zaposlenih, a da će već početkom sledeće godine svim zaposlenima biti povećana plata za pet odsto, navodi se u saopštenju.

Novi pravilnik o platama, kako je navedeno, primenjivaće se od 1. januara 2018. godine.

Ministarstvo odbrane je u međuvremenu saopštilo da broj prisutnih pripadnika Vojske Srbije na protestu Vojnog sindikata govori da stavovi sindikalnog rukovodstva nisu stavovi pripadnika Vojske Srbije, a ni članova tog sindikata.

Vojni sindikat Srbije je jučerašnjim tvrdnjama u saopštenju da su Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Srbije svojim neodgovornim potezima urušili sposobnost oružanih snaga, kao i optužbi da Generalštab VS na sve načine pokušava da sabotira veće prisustvo vojnika na protestu, imao zle namere i pokušao da nanese štetu ugledu Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prave namere rukovodstva Vojnog sindikata, ističe se u saopštenju, odslikavaju neistine da "pripadnici Generalštaba sede u nekoliko upravnih odbora i da legalizuju kriminal u redovima Vojske".

U Generalštabu rade časni oficiri, podoficiri i civilna lica, ističu iz Ministarstva i poručuju da Generalšab neće dozvoliti da bilo ko baca ljagu na oficire i vojnike.

U saopštenju se navodi i da načelnik Generalštaba odaje priznanje svim pripadnicima Vojske Srbije, koji nisu prisustvovali protesnom skupu.

 


ccc:  
Naravno da nismo bili jer da smo otišli popušili bi prekomande u roku od par dana....

27.11.2016 21:43h    32     28